Novice

Andrej Gadžijev, dr. med., gost v jutranji oddaji Svetovalni servis na 1. programu Radia Slovenija

Objavljamo zvočni posnetek oddaje Svetovalni servis s 1. programa Radia Slovenija, v kateri Andrej Gadžijev odgovarja na vaša in novinarska vprašanja v zvezi z aktivnostmi Slovenija-transplanta, darovanjem organov, opredelitvijo in zdravljenjem s transplanatacijo. Vabljeni k poslušanju.

S strokovnim in celostnim pristopom do odličnih rezultatov v donorskem in transplantacijskem programu

Vabimo k branju članka, kjer prim. Danica Avsec pojasnjuje pristop Slovenija-transplanta, s katerim smo v prvi polovici epidemije, v najhujši krizni situaciji v zdravstvu uspeli ohraniti delujoče donorske in transplantacijske aktivnosti ter dosegli sijajne rezultate.

Intervju s prim. Danico Avsec, dr. med., svetnico, direktorico Slovenija-transplanta

Direktorica prim. Danica Avsec, dr. med., svetnica v intervjuju, ki je bil objavljen v Nedeljskem dnevniku, pojasnjuje, da je ponosna na številne dosežke in uspehe v donorski in transplantacijski medicini v Sloveniji. To so rezultati natančnega, strokovnega in timskega dela.

Osnova zdravljenja s presaditvijo je podpora široke javnosti darovanju organov in tkiv. Če te podpore ni, tudi vseh nadaljnih strokovnih korakov ni. Pravilno pa se lahko odločamo le, če imamo dovolj dobrih informacij.

- prim. Danica Avsec -
Direktorica Zavoda Republike Slovenije za presaditev organov in tkiv

e-Novice