Statistika

Leta 1998 je bila v Sloveniji ustanovljena nacionalna transplantacijska mreža.

več...

 

 

Spremljajte nas

tudi na   

 

 


14.05.2015

Dogodki v organizaciji RKS, možnost podpisa izjav o darovanju


PREDSTAVITEV KLUB 25 IN KLUB 100 KAPLJIC TER DAROVANJA ORGANOV IN TKIV PO SMRTI

 

KDAJ: Sreda, 13. 5. 2015, od 18.00 do 20.00

KJE: KORK Dobrova, v prostorih športne dvorane OŠ Dobrova, cesta 7. maja 20, 1356 Dobrova.

 

 

Najvišja stopnja solidarnosti in sočutja do sočloveka se uresničuje, ko človek z darovanjem svoje krvi reši življenje človeku ali mu pomaga premagati bolezen. Na predstavitvi boste spoznali aktivnosti Kluba25 in Kluba 100 kapljic, ki skrbita za promocijo krvodajalstva na območju, ki ga pokriva RKS–OZ Ljubljana. Poleg tega, se boste spoznali s postopkom darovanja organov in tkiv po smrti, ter imeli možnost izpolnitve pristopne izjave. Za ta namen s seboj prinesite kartico zdravstvenega zavarovanja ter osebni dokument.

 

 

FESTIVAL PROSTOVOLJSTVA

KDAJ: Četrtek, 21. 5. 2015 od 13.00 do 17.00

KJE: Prešernov trg, Ljubljana

 

Na Festivalu prostovoljstva se bo RKS–OZ Ljubljana predstavljal s prikazom temeljnih postopkov oživljanja z uporabo AED in predstavitvijo krvodajalstva in darovanjem organov in tkiv po smrti. Obiskovalci boste lahko poleg delavnic, izpolnili tudi pristopne izjave za darovanje organov in tkiv po smrti ter možnost vpisa v bazo krvodajalcev. Za izpolnitev pristopne izjave za darovanje organov in tkiv po smrti, boste potrebovali kartico zdravstvenega zavarovanja in osebni dokument.

 

FESTIVAL ZDRAVJA

KDAJ: Sobota, 23. 5. 2015 od 9.00 do 15.00

KJE: Križanke, Ljubljana

 

Na Festivalu zdravja, ki ga organizira Lekarna Ljubljana se bo RKS–OZ Ljubljana predstavljal s prikazom temeljnih postopkov oživljanja z uporabo AED in predstavitvijo krvodajalstva in darovanjem organov in tkiv po smrti. Obiskovalci boste imeli poleg delavnic na voljo tudi izpolnitev pristopne izjave za darovanje organov in tkiv po smrti, za kar boste potrebovali kartico zdravstvenega zavarovanja in osebni dokument. Možen bo tudi vpis v bazo krvodajalcev.

 

DAN DOBRE VOLJE

 

KDAJ: Sobota, 30. 5. 2015 od 9.00 do 17.00

KJE: Osnovna šola Smlednik, Smlednik 73, 1216 Smlednik

 

Na Dnevu dobre volje, ki ga organizira OŠ Smlednik, se bo RKS–OZ Ljubljana predstavljal s prikazom temeljnih postopkov oživljanja z uporabo AED in predstavitvijo krvodajalstva in darovanjem organov in tkiv po smrti. Delavnice temeljnih postopkov oživljanja, bodo izvajali člani osnovnošolske ekipe prve pomoči OŠ Smlednik. Obiskovalci boste imeli poleg delavnic na voljo tudi izpolnitev pristopne izjave za darovanje organov in tkiv po smrti ter vpis v bazo krvodajalcev. Za izpolnitev pristopne izjave za darovanje organov in tkiv po smrti, boste potrebovali kartico zdravstvenega zavarovanja in osebni dokument


Postanite darovalec tudi vi!


Slovar

izvajalci transplantacijske dejavnosti

donorski center, laboratorij za ugotavljanje tkivne skladnosti (za tipizacijo tkiv), transplantacijski center, tkivna banka

več...