S predanim in strokovnim delom ter dobro komunikacijo vseh vpletenih do sijajnih rezultatov v donorskem in transplantacijskem programu tudi v kriznih razmerah v času epidemije.

Na Slovenija-transplantu smo v sodelovanju s Centrom za transplantacije v UKC Ljubljana tudi v času epidemije z ustreznimi strokovnimi preventivnimi ukrepi delovali neprekinjeno. Kljub številnim oviram, omejitvam v mednarodnem prometu in paničnim razmeram v zdravstvu smo z dobro komunikacijo, znanjem in prilagojenimi protokoli ohranili odlične rezultate v donorskem programu in opravili več zahtevnejših transplantacij, tudi z mednarodnim sodelovanjem z Eurotransplantom. Uvrščamo se med redke centre v Evropi, ki v epidemiji bolezni covid-19 niso zaustavili aktivnosti.

Sijajne rezultate dela smo 11. maja v UKC Ljubljana predstavili na konferenci za novinarje. Izjave so podali Andrej Gadžijev, Slovenija-transplant, dr. Ivan Kneževič, Center za transplantacije UKC Ljubljana in Janez Poklukar, generalni direktor UKC Ljubljana. Videoposnetek dogodka je na voljo tukaj

Povzetek izjav preberite v spletnem Delu