Odlična fotografska razstava, s katero odpiramo prostore za razmislek, za pogovor in spodbujamo k opredelitvi glede darovanja organov, bo naslednje tri mesece na ogled v avli kirurške stolpnice v UKC Maribor
Danes, 9. 12. 2022, je v avli stavbe Klinike za kirurgijo UKC Maribor potekala novinarska konferenca ob otvoritvi fotografske razstave oseb s presajenimi organi 'Moja brazgotina, moje življenje'. Gre za razstavo aktov s poudarkom na brazgotinah po operaciji, ki ponuja vpogled v darovanje in presaditve organov in tkiv, kjer nastajajo zgodbe o solidarnosti, vrhunskih medicinskih dosežkih in uspehih v zdravljenju, hvaležnosti in ponovnem rojstvu prejemnikov. Razstava je plod sodelovanja med zavodom Slovenija-transplant in društvom pacientov Slovensko društvo Transplant. UKC Maribor je drugi največji donorski center in ključen člen v nacionalni donorski mreži. Že v preteklosti in po letošnjih rezultatih v nacionalnem donorskem programu UKC Maribor nadpovprečno uspešno izstopa po visoki stopnji soglasja za darovanja, številu potencialnih umrlih darovalcev in pa številu pridobljenih organov za presaditev.
❣️ Lokacije za opredelitev v Mariboru:
1. ZD Maribor, Ulica talcev 9, Maribor, 02 228 6365
2. Lekarna Pri gradu, Partizanska c. 1, Maribor, 02 229 45 76
3. Lekarna Tabor, Ljubljanska ul.9, Maribor, 02 320 79 11
4. RKS OZ Maribor, Ulica pariške komune 13, 02 234 000

Na novinarski konferenci so sodelovali: prof. dr. Nataša Marčun Varda, strokovna direktorica UKC MB, Natalija Krope, transplantacijska koordinatorica v UKC MB, prim. Danica Avsec, namestnica direktorja Slovenija-transplant, Andrej Žido in Tina Belej, Slovensko društvo Transplant. 

V priponki najdete sporočilo za javnost.

Razstava bo na ogled 3 mesece. Vabljeni!