O zgodovini, razvoju darovanja organov in zdravljenja s presaditvijo, mednarodnem sodelovanju, preprečevanju trgovine z organi, osebni profesionalni poti in še marsičem preberite v Dnevnih novicah.

Andrej Gadžijev v intervjuju med drugim pravi:

"Če je kdorkoli v dilemi, da bi postal darovalcev, ga najprej vljudno vabim k iskanju pravih informacij. Veliko je bilo že napisanega in povedanega o opredelitvi. Imamo najbolj demokratičen način opredeljevanja na svetu, saj se lahko vsak odloči za ali proti darovanju po smrti in svojo odločitev tudi večkrat spremeni. Podatek o vaši opredelitvi je zaklenjen do vaše smrti in ga ni mogoče prej preveriti.

Zato je vsaka bojazen o morebitnih zlorabah zaupnega podatka in neustreznem zdravljenju v bolnišnici popolnoma odveč. Na naši trenutno obstoječi spletni strani je že sedaj možno najti številne odgovore na najpogostejša vprašanja, do konca poletja pa bomo spletno stran popolnoma prenovili, tako da bo atraktivna tako za mlajše kot za starejše obiskovalce.

Poslušajte nas tudi, kadar nastopamo v različnih medijih, na radiju ali televiziji, in berite naše intervjuje. Vabimo vas tudi na sedež naše organizacije, kjer vam bodo prijazni sodelavci podali vse informacije iz prve roke in s transparentnimi podatki odstranili vaše dvome, strahove in skrbi.

Če bi bil nekdo po vseh informacijah še vedno v dvomu, pa naj se vpraša, ali bi sam sprejel tak način zdravljenja, ko bi bile vse ostale možnosti izčrpane. Če je odgovor DA, potem mislim, da ni dvoma, da moraš sam postati darovalec, saj brez darovanih organov takega načina zdravljenja ne moremo zagotoviti vsem, ki ga potrebujejo.”

Zanimiv pogovor preberite tukaj.