6. junija 2023 je v Budimpešti potekala svečanost, na kateri so sodelovali delegati iz sedmih držav članic Eurotransplanta

Jubiljene svečanosti ob pomembni obletnici priključitve Madžarske Eurotransplantu se je aktivno udeležil tudi Andrej Gadžijev, direktor Slovenija-transplanta. Predstavil je kratko zgodovino sodelovanja Slovenije z Eurotransplantom, pomen priključitve mreži izmenjave organov in tkiv za bolnike in naše uspehe v nacionalnem donorskem programu. Poudaril je še dolgoletno tradicijo dobrega sodelovanja nacionalne organizacije (pod vodstvom dr. Michael Sandorja) in Slovenija-transplanta v več mednarodnih odborih in projektih. Zadnji, v katerem sodelujemo, je projekt BRAVEST. 

Sodelovanje v mreži Eurotransplant je prednost za države članice. Večji nabor darovalcev in prejemnikom omogoča boljše skladnosti, reševanje urgetnih primerov, boljše rezultate zdravljenja s presaditvijo. Na Madžarskem so do maja 2023 opravili že 12.000 transplantacij.

Predstavitev Gadžijeva lahko pogledate v priponki, na fotografiji pa so vodje nacionalnih prostojnih organizacij držav članic Eurotransplanta.