V času od 28. do 31. marca 2022 smo za 32 udeležencev in udeleženk uspešno izvedli Intenzivni tečaj s področja pridobivanja in presaditve organov, ki ga že vrsto let organiziramo v sodelovanju s špansko organizacijo DTI - TPM, ki je ena od najbolj uveljavljenih izobraževalnih ustanov na tem področju in program izvaja po celem svetu.

V času od 28. do 31. marca 2022 smo za 32 udeležencev in udeleženk uspešno izvedli Intenzivni tečaj s področja pridobivanja in presaditve organov (Intermediate Training Course in Transplant Coordination) po programu TPM, ki ga že vrsto let organiziramo v sodelovanju s špansko organizacijo DTI - TPM (Transplant Procurement Management), ki je ena od najbolj uveljavljenih izobraževalnih ustanov na tem področju in program izvaja po celem svetu. Namen tečaja je razvoj donorskega programa v enotah intenzivne terapije in izobraževanje zdravnikov in ostalih sodelavcev v enotah za intenzivno zdravljenje iz vseh donorskih bolnišnic. Izobraževanje sestavljajo predavanja in praktične delavnice.  

Letos smo zaradi nepredvidljivih razmer, ki jih je povzročala epidemija, izobraževanje prvič organizirali in izvedli prek spleta. Izkušnja je bila zelo dobra, za kar gre zahvala vsem odličnim predavateljem in predavateljicam, ki so pripravili interaktivna predavanja. S predavanji o nacionalnem donorskem programu, vzdrževanju umrlih darovalcev, ozaveščanju javnosti, komunikaciji in drugih segmentih donorske medicine so sodelovali izvrstni domači strokovnjaki in strokovnjakinje: Danica Avsec, Andrej Gadžijev, Blaž Koritnik, Primož Gradišek, Tanja Kuprivec, Barbara Hudournik in Bernarda Logar Zakrajšek. Kolegi iz Španije so delili sodobne trende in »skrivnosti« španskega sistema in način dela, s katerim so že leta najuspešnejši na svetu. 

Hvala vsem za sodelovanje. Upamo, da se drugo leto srečamo v živo.