Domov Novice Najprej žalovanje, potem odločitev

Najprej žalovanje, potem odločitev

O darovanju organov s strokovne in izkustvene pespektive dveh prejemnic organa pišejo v novembrski številki Glasila Ljubljana. Postopke pojasnjuje direktor Slovenija-transplanta Andrej Gadžijev, dr. med.

Datum objave
Ljubljančani in Ljubljančanke na dom prejemate glasilo Ljubljana, ki ga izdaja Mestna občina Ljubljana. Ste že prelistali novembrsko številko?
Strani 32 in 33 sta posvečeni temi darovanja organov. O profesionalni poti do sedanjega vodenja Slovenija-transpanta je delil direktor, Andrej Gadžijev. Kot pravi, je se je z donorsko-transplantacijsko dejavnost srečal že zgodaj, kot mladi zdravnik v času čakanja na specializacijo. Dolga leta je opravljal delo transplantacijskega koordinatorja in ob preverjanju stališč glede darovanja organov imel priložnost govoriti s številnimi družinami in svojci umrlih. “Koordinacije so polne adrenalina, saj si po uspešnem pogovoru s svojci dogodki sledijo z izjemno hitrostjo … Kljub temu je občutek, da si nekomu pomagal ubežati prezgodnji smrti, izjemno dober”, razlaga Gadžijev.
Članki o darovanju organov v Glasilu Ljubljana

Članki o darovanju organov v Glasilu Ljubljana

Svojo izkušnjo zdravljenja s presaditvijo in življenja po zdravljenju sta delili bibliotekarka Katja Svetlin Piščanec (prejemnica srca) in socialna delavka Nina Žitek (prejemnica jeter), ki je tudi predsednica društva prejemnikov, Slovenskega društva Transplant. Njune besede je potrebno prebrati, dotaknejo se vsakega.
Vabimo, da članke prelistate na spletu. Za ogled revije kliknite tukaj.
Želim se opredeliti
Preko spletne strani
Poišči najbližjo lokacijo
Želim se opredeliti

    Spletno mesto uporablja piškotke za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. Več informacij najdete v Politiki o piškotkih .