Domov Novice Nagrajenci II. raziskovalnega natečaja

Nagrajenci II. raziskovalnega natečaja

Slovesna predstavitev nalog in podelitev nagrad je potekala na simpoziju ob Evropskem dnevu darovanja.

Datum objave
Slovenija-transplant je uspešno izpeljal že II. nagradni raziskovalni natečaj s področja donorske dejavnosti in medicine. Namen natečaja je spodbujanje kakovostnega razvoja in raziskovanja donorske dejavnosti, seznanjanje z raziskovalnimi novostmi in interdisciplinarno sodelovanje. Na simpoziju, ki je potekal 13. oktobra 2023 v prostorih Cukrarne so zmagovalci natečaja predstavili svoje naloge in ključne raziskovalne ugotovitve (Jan Krajnik in Tadej Rozman v živo, Argresa Bylykbashi pa se je s Švice priključila na daljavo). Rezultati natečaja so:
1. nagrada (800 evrov)
Tadej Rozman: Etični vidiki darovanja po cirkulatorni smrti (147 točk)
2. nagrada (500 evrov)
Jan Krajnik: Darovanje organov po smrti darovalca: sistem domnevne privolitve (144 točk)
3. nagrada (200 evrov)
Argresa Bylykbashi: Stališče zdravstvenih delavcev v UKC Ljubljana do darovanja organov (138 točk)
Vse tri naloge in predstavitve so bile zelo kakovostne, teme aktualne. Avtorji so naredili vpoglede v mednarodne kontekste. Pokazalo se je, kako je v razvoju nacionalnih protokolov in dejavnosti pomemben temeljit premislek, poznavanje več-značnih odgovorov ter interdisciplinarno povezovanje in sodelovanje.
Komisijo za ocenjevanje so sestavljali: Andrej Gadžijev, dr. med, prim. Danica Avsec, dr. med., dr. Jana Šimenc, dipl. etnol. in kult. antrop. Nagrajencem iskreno čestitamo in želimo veliko uspehov še naprej.

Podrobno utemeljitev nagrad in zbirko vseh nalog najdeš na povezavi.

Zainteresirane pa obveščamo, da bomo raziskovalni natečaj 2023 objavili do konca tega leta.

Želim se opredeliti
Preko spletne strani
Poišči najbližjo lokacijo
Želim se opredeliti

    Spletno mesto uporablja piškotke za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. Več informacij najdete v Politiki o piškotkih .