Domov Novice Potujoča razstava Moja brazgotina, moje življenje postavljena na ogled v Brežicah

Potujoča razstava Moja brazgotina, moje življenje postavljena na ogled v Brežicah

Svečana otvoritev v Splošni bolnišnice Brežice je bila v ponedeljek, 17. junija 2023. V imenu Slovenija-transplanta je o darovanju organov in razstavi spregovorila prim. Danica Avsec, namestnica direktorja.

Datum objave

Potujoča razstava Moja brazgotina, moje življenje je po gostovanju v Ljubljani, Murski Soboti, Mariboru in Sevnici naslednja dva meseca na ogled v bolnišnici v Brežicah. SB Brežice je donorski center, vključen v nacionalno transplantacijsko in donorsko mrežo.

Za sodelovanje pri postavitvi in otvoritvi razstave se zahvaljujemo direktorici SB Brežice Anici Hribar, strokovni direktorici Mojci Savnik Iskra in Mileni Jesenko za moderiranje, društvu Transplant za aktivno soustvarjanje dogodkov ter vsem ostalim, ki so pripravili tako čudovito otvoritev.

Vljudno vas vabimo, da si vzamete malo časa in si jo ogledate. Poleg estetskega doživetja vam informativni panoji in izjave prejemnikov omogočijo vpogled postopke darovanja organov, načina zdravljenja in življenja po transplantaciji. Pojasni marsikateri mit in ruši zmotna razumevanja.

Razstava je rezultat sodelovanja med Slovenija-transplantom in društvi pacientov Slovensko društvo Transplant in Ditra. Odlične fotografije je posnel Miran Juršič. Vljudno vabljeni.

Foto: Dolenjski list

Želim se opredeliti
Preko spletne strani
Poišči najbližjo lokacijo
Želim se opredeliti

    Spletno mesto uporablja piškotke za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. Več informacij najdete v Politiki o piškotkih .