Jubilejno, 10. izobraževanje o donorski medicini, ki ga pripravljamo v sodelovanju s španskim inštitutom Donation and transplantation Institute, je pritegnilo 33 udeležencev in udeleženk. Nosilci predavanj in delavnic so bili domači predavatelji, španski kolegi pa so predstavili strokovno novosti s področja darovanja po cirkulatorni smrti.

Od 27. do 29. marca je v Logarski dolini potekalo izobraževanje za strokovnjake s področja donorske medicine. Letošnja izvedba je bilo prav posebna. Po 10. letih sodelovanja Slovenija-transplanta in španskim inštitutom DTI, smo razvili izjemno uspešen model 3-dnevnega intenzivnega izobraževanja o donorski medicini, t.i. Transplant procurement management. Prelomne strokovne novosti so podajali odlični in izkušeni predavatelji in predavateljice:

Andrej Gadžijev, prim. Danica Avsec, Gorazd Čebulc s Slovenija-transplanta; dr. Blaž Koritnik, dr. Primož Gradišek, dr. Bernarda Logar Zakrajšek s klinik v UKC Ljubljana, Barbara Hudournik, transplantacijska koordinatorica v SB Celje in Iva Cestar, transplantacijska koordinatorica v UKC Maribor. Dosežke "španskega donorskega modela", ki velja za najuspešnejšega na svetu, pa sta predstavila Marti Manyalich in Angel Riuz Arranz.

Navdušeni smo, da smo izobraževanje po "kovidnih spletnih letih" izpeljali v živo. Aktivno sodelovanje in interes udeležencev in udeleženk potrjuje izjemno kakovost izobraževanja. Hvala vsem, ki so pridali svoj del k uspehu. Nova znanja dajejo zagon za razvoj in nadaljnje delo. Podrobnejše ocene izobražavenja so v priponki.