Na spletnem portalu www.druzina.si preberite pogovor o viziji dela, načrtih in razmišljanju novega direktorja Slovenija-transplanta.

Ob prevzemu funkcije direktorja Slovenija-transplanta je novinar Marko Mesojdec z medija Družina na pogovor povabili Andrej Gadžijeva. Kot pravi, bo v marsičem nadaljeval z delom in vizijo, ki jo je zastavila predhodnica prim. Danica Avsec, to je zagotavljati kakovostno, varno in etično naravnano donorsko dejavnost. Ker pa prinaša trenutni čas številne nove izzive, je potreben nadaljnji razvoj na področju donorske medicine, sistemske rešitve, okrepitve zdravniških ekip in novi strokovni protokoli. Vidnejše želi delovati tudi na področju zdravljenja s presaditvijo tkiv in celic, da bi našim pacientom omogočili kakovostno in varno izbiro takega načina zdravljenja, predvsem s tkivi in celicami, pridobljenimi od naših darovalcev.

Gadžijev si osebno želi, da bi nam uspelo v naslednjih petih letih doseči stabilen dvig števila umrlih darovalcev in na ta način znatno zmanjšati umrljivost na čakalnih seznamih za zdravljenje s presaditvijo.

Eden od poudarkov članka je tudi, da Katoliška cerkev (tako kot vsa večja verstva sveta) podpira posmrtno darovanje organov in tkiv.

Članek z naslovom V odločilnih in dejanskih situacijah smo Slovenci pripravljeni darovati organe je dostopen na povezavi https://www.druzina.si/clanek/v-odlocilnih-dejanskih-situacijah-smo-slovenci-pripravljeni-darovati-organe.

Vabimo k branju!