Domov Novice Izobraževanje za strokovno javnost

Odlična izvedba tečaja TPM

Slovenija-transplant je v sodelovanju s španski inštitutom za darovanje in transplantacije (DTI-TPM) zelo uspešno izvedel že 11. edicijo 3-dnevnega intenzivnega izobraževanja o donorski medicini. Tečaj je potekal od 3. do 5. aprila 2024.

Datum objave

Intenzivni tečaj s področja pridobivanja in presaditve organov po mednarodno priznanem programu “TPM” izvajamo enkrat na leto.Tokratna izvedba je pritegnila 35 zdravstvenih delavcev in delavk, večinoma zdravnikov in zdravnic, ki delujejo na področju urgentne medicine. Pokazali so izjemno zanimanje za donorsko medicino in zelo aktivno sodelovali na predavanjih in delavnicah. Tako aktivni udeleženci nam dajejo zagon za nadalje delo, saj je zainteresirana, izobražena in motivirana strokovna javnost temelj kakovostnega in uspešnega donorskega programa.

Ključni domači strokovnjaki predavatelji in predavateljice so bili: Andrej Gadžijev, dr. med., prim Danica Avsec, dr. med, oba s Slovenija-transplanta, tudi odgovorna zdravnika za donorsko medicino na nacionalni ravni, strokovnjak s področja diagnostike možganske smrti prof. dr. Blaž Koritnik z Nevrološke klinike UKC Ljubljana, klinična psihologinja dr. Bernarda Logar Zakrajšek in Barbara Hudournik., dr. med. iz donorskega centra SB Celje. Svoje izkušnje in znanje o donorskem programu, tudi o darovanju po cirkulatorni smrti, pa je predstavil Angel Ruiz, dr. med.

Udeleženci in predavatelji TPM tečaja 2024

Želim se opredeliti
Preko spletne strani
Poišči najbližjo lokacijo
Želim se opredeliti

    Spletno mesto uporablja piškotke za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. Več informacij najdete v Politiki o piškotkih .