Domov Novice Letno poročilo

Darovanje in transplantacije organov in tkiv v Sloveniji v letu 2023

Objavili smo pregledno knjižico s ključnimi statističnimi podatki  o donorski in transplantacijski dejavnosti v Sloveniji v letu 2023 in za vsa pretekla leta od pričetka dejavnosti dalje. Letno poročilo preberite tukaj.

Datum objave

V knjižici boste našli podatke o ključnih zaznamkih in dosežkih v letu 2023, čakalnih seznamih, številu umrlih darovalcev, vpisanih v registru opredeljenih oseb za darovanje organov po smrti, odstotkih privolitev pri pogovoru s svojci, delovanju donorskih centrov, pridobljenih organih za presaditev, presajenih organih in uspešnosti programov za presaditev organov v UKC Ljubljana, pridobljenih in presajenih tkivih in celicah, neželenih dogodkih in reakcijah.

Lična publikacija vsebuje tudi Slovarček temeljnih izrazov, opis izobraževalnih aktivnosti in aktivnosti na področju obveščanja strokovne javnosti, ter opis našega sodelovanja v mednarodnih projektih. Vljudno vabimo, da jo prelistate. Dobili boste vpogled v naše delo, postopke in usmeritve.

Letna publikacija

Poglej ali snemi letno poročilo.

Ključne številke leta 2023

Ključne številke leta 2023

Želim se opredeliti
Preko spletne strani
Poišči najbližjo lokacijo
Želim se opredeliti

    Spletno mesto uporablja piškotke za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. Več informacij najdete v Politiki o piškotkih .