Domov Novice Mednarodna konferenca

Santander Transplant Summit 2023

9. in 10. oktobra 2023 je v Santanderju v Španiji potekalo svetovno srečanje 183 strokovnjakov in strokovnjakov iz 57 držav.

Datum objave

Strateška konferenca na visoki politični ravni z naslovom H globalni uravnoteženosti na področju transplantacij: zadostnost, preglednost in nadzor je potekala v okviru španskega predsedovanja EU. Dva dneva sta bila namenjena izmenjavi znanja, izkušenj in idej. Interaktivne razprave so bile namenjene razmisleku o prihodnosti, o doprinosu transplantacij k doseganju ciljev trajnostnega razvoja Združenih narodov.

Konferenca je pokazala, da na globalni ravni obstajajo ogromne razlike med urejenostjo in usmeritvami donorskih in transplantacijskih programov. Slovenija se uvršča med najnaprednejše, etično in zakonodajno urejene ter tudi najbolj uspešne države na tem področju. Slovenija-transplant je zastopala prim. Danica Avsec.

Rezultat konference bo strateška izjava o ključnih usmeritvah v prihodnosti področja darovanja in zdravljenja s transplantacijo organov in tkiv, ki naj bi temeljilo na sodelovanju, usklajevanju delitve občutljivih podatkov, pravičnosti, preglednosti in odpornosti.

Več o dogodku preberi tukaj.

Želim se opredeliti
Preko spletne strani
Poišči najbližjo lokacijo
Želim se opredeliti

    Spletno mesto uporablja piškotke za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. Več informacij najdete v Politiki o piškotkih .