Domov Novice Naj spletni projekt leta

Zmaga na natečaju NETKO 2024

Včeraj je bila svečana podelitev nagrad Netko 2024 za najboljše spletne strani s končnico si. Spletna stran www.slovenija-transplant.si je bila izbrana in nagrajena kot Naj projekt v vseh kategorijah. Zmagali smo tudi v kategoriji Javne in nevladne organizacije. Netko je simbol spletne odličnosti. Ponosni smo na rezultate našega dela in odličnega sodelavanja s strokovno in srčno ekipo na agenciji NUMO.
Datum objave
Ekipa agencije Numo in Slovenija-transplant na podelitvi

Ekipa Numo in Slovenija-transplant na podelitvi nagrad Netko 2024

Iz opisa projekta:

“Spletno mesto zavoda Slovenija-transplant informira družbo o sistemu in postopkih darovanja organov v Sloveniji, spodbuja avtonomni razmislek in prostovoljno opredelitev za darovanje organov. Hkrati nudi vpogled v bogat strokovni del in naloge zavoda Slovenija-transplanta. Spletno mesto je nastalo z željo, da bo spletišče v današnjem medijskem kaosu kredibilen informacijski zemljevid za uporabnike. Hkrati pa stremi k rahljanju številnih tabujev o posmrtnem darovanju in spreminjanju toge paradigme razumevanja smrti v sodobni družbi. V posebnih segmentih nagovarja strokovno, splošno, medijsko javnost ter paciente pred in po transplantaciji.

Spletna stran je medijsko bogata, intuitivna in omogoči uporabnikom bogato in prijetno digitalno izkušnjo. Vsebine na spletni strani so napisane z izrednim občutkom in empatijo do bralca_ke, ki je doživel_a izgubo bližnje osebe ali pa razmišlja in se odloča o opredelitvi glede darovanja. Gumb »Želim se opredeliti« je nevsiljivo stalno prisoten na vseh straneh. Strokovno zahtevni postopki so razloženi kratko in jasno, hkrati pa za zainteresirano javnost odpirajo dodatne vsebine za bolj poglobljeno branje kompleksne tematike.

Vsebine se premišljeno dopolnjujejo in nadgrajujejo z oblikovanjem. Cilj subtilnega oblikovanja je pritegniti uporabnike k darovanju organov, ki je za številne še vedno tesnobno, nevsakdanje, težko in ne tako prijetno. Upravljalec spletnega mesta lahko vse vsebine ureja sam in jih prilagaja na predloge strani, ki omogočajo predstavitve vsebin na zanimiv in bogat način.

Spletna stran je napisana, oblikovana in izvedena z mislijo na človekoljubje, skrbi za sočloveka in trajnost, zato smo tudi samo delovanje – gostovanje spletnega mesta namestili na strežnike, ki se napajajo zgolj iz obnovljivih virov – vetrne energije.”

Nagrade Netko podeljuje Gospodarska zbornica Slovenije, lastnica nagrade Netko, in Register.si, skrbnik slovenske nacionalne domene .si.

 

Želim se opredeliti
Preko spletne strani
Poišči najbližjo lokacijo
Želim se opredeliti

    Spletno mesto uporablja piškotke za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. Več informacij najdete v Politiki o piškotkih .